Besnik Bislimi, Mirosllav Lajçak dhe Petar Petkovi pas marrëveshjës për energjinë mes Kosovës dhe Serbisë     Foto:Miroslav Lajçak/Twitter

Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshje për energjinë. Në fakt bëhet fjalë për të njëjtën marrëveshje që ishte arritur në vitin 2013-të, ishte konfirmuar në vitin 2015-të, ndërsa tashme palët janë pajtuar për planin e implementimit të saj.

Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshje për energjinë. Në fakt bëhet fjalë për të njëjtën marrëveshje që ishte arritur në vitin 2013-të, ishte konfirmuar në vitin 2015-të, ndërsa tashme palët janë pajtuar për planin e implementimit të saj.

Bashkimi Evropian do të ketë rolin e lehtësuesit edhe për zbatimin e kësaj marrëveshje.

Lajmi është konfirmuar edhe nga i dërguari i posaçëm i BE-së, për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak.

“Me kënaqësi ju njoftoj se Kosova dhe Serbia sapo miratuan udhërrëfyesin për zbatimin e marrëveshjeve për energjinë në kuadër të dialogut të lehtësuar nga BE-ja. Ky është një hap i madh përpara”, ka shkruar Lajçak.

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, njëherësh kryenegociator për dialogun me Serbinë është deklaruar pas arritjes së marrëveshjes për energjinë në veri me Serbinë.

Në një postim në Twiter, ai ka thënë se e njëjta mundëson faturimin e energjisë elektrike në katër komunat veriore të Kosovës, sipas ligjeve dhe sistemit rregullativ të Kosovës.

“Më në fund kemi miratuar Udhërrëfyesin e Implementimit për Marrëveshjet për Energjinë të vitit 2013 dhe 2015. Kjo mundëson faturimin e energjisë elektrike në 4 komunat veriore të Kosovës, sipas ligjeve dhe sistemit rregullativ të Kosovës”, ka shkruar Bislimi.

Kjo është marrëveshja e dytë me Serbinë nën qeverinë Kurti, pas marrëveshjes së përkohshme për targat e veturave.

Kosova Press