B’Tselem: Evakuimi i Qytetit të Gazës “çmenduri absolute” / Photo: AA

Qendra Izraelite e Informacionit për të drejtat e njeriut në territoret e pushtuara, B'Tselem, i ka quajtur urdhrat e Izraelit për gjithë popullsinë e qytetit të Gazës për të evakuuar "çmenduri absolute".

Në një postim në rrjetet sociale, ata kërkuan nga komuniteti ndërkombëtar të ndërhyjë dhe të “kërkojë që Izraeli të ndalojë menjëherë luftën”.

"Bazuar në veprimet e Izraelit, duket se ai synon të vazhdojë të luftojë pafundësisht, duke mbjellë shkatërrim dhe duke vrarë masa njerëzish për të ardhmen e parashikueshme", tha grupi në një seri postimesh.

TRT Balkan / agjencitë