Izraeli për tre muaj në Gaza vrau gazetarë sa në gjithë botën për dy vite       / Foto: AA

Numri i gazetarëve të vrarë në sulmet izraelite në Rripin e Gazës që nga 7 tetori është më i madh se numri i të vrarëve në mbarë botën në vitin 2021 dhe 2022.

Ushtria izraelite, e cila ka bombarduar Gazën nga toka, ajri dhe deti për më shumë se tre muaj, ka vrarë më shumë se 23.000 civilë në sulmet e saj, duke përfshirë shumë gazetarë.

Sipas të dhënave nga organizatat ndërkombëtare, 109 gazetarë dhe punonjës të medias janë vrarë në vitin 2021 dhe 2022.

Sipas një deklarate nga Zyra për Media në Gaza, numri i punonjësve të medias që kanë humbur jetën në sulmet e kryera nga Izraeli që nga 7 tetori ka arritur në 112. Kjo tregon se numri i gazetarëve të vrarë nga Izraeli në Gaza në tre muaj është më shumë se numri i të vrarëve në mbarë botën në 2021 dhe 2022.

TRT Balkan / agjencitë