Sabiha Gökçen, gruaja e parë pilot luftarak në botë

Sabiha Gökçen, gruaja e parë pilot luftarak në botë

Sabiha Gökçen është gruaja e parë pilot luftarak në botë. Si pilote e Forcave Ajrore të Türkiyes, ajo fluturoi më shumë se 8.000 orë në 22 lloje avionësh dhe mori pjesë në 32 operacione ushtarake.