Isa Beu, themeluesi i tri qyteteve në Ballkan

Isa Beu, themeluesi i tri qyteteve në Ballkan

Isa Beu njihet si themeluesi i tri qyteteve të Ballkanit. Shkupi, Sarajeva dhe Pazari i Ri ishin qytetet qe ai administroi dhe në të cilat kontribuoi përgjatë shekullit XV. Ai njihet si një nga udhëheqësit që la më së shumti objekte kulturore dhe fetare në shërbim të popullit, e që janë ekzistente edhe në ditët e sotme.