Xhamia e Beqarëve

Xhamia e Beqarëve

Xhamia e Beqarëve në Berat, e njohur ndryshe si Xhamia e Sulejman Pashës, është e klasifikuar si një monument i llojit “Arkitekturë” që nga viti 1961. Ndërtuar në fillim të shekullit të 19-të, xhamia ishte projektuar për t'u shërbyer reparteve të zejtarëve të pamartuar. Karakteristikë e kësaj xhamie janë pikturat murale të cilat paraqesin peisazhe qytetesh, ndërtesa e xhami, si dhe zbukurime me motive bimore, me panele të veçanta e ndërtesa të rralla.