TRT World interviston Astronautin e parë të Türkiyes

TRT World interviston Astronautin e parë të Türkiyes

"Jam shumë i lumtur. Jashtëzakonisht i lumtur dhe jashtëzakonisht i nderuar dhe i privilegjuar për të kryer këtë mision”, tha për TRT World astronauti inaugurues i Türkiyes, Alper Gezeravci, përpara nisjes së tij të planifikuar më 18 janar.Gezeravci do të udhëtojë si pjesë e misionit të parë komercial të astronautëve gjithevropian në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, Axiom Mission 3, së bashku me astronautët spanjollë, italianë dhe suedezë.