Altun: T’i rezistojmë Izraelit, të ndërtojmë shtetin e Palestinës

Kreu i Drejtorisë së Komunikimeve të Türkiyes, Fahrettin Altun, ka bërë thirrje për veprim global kundër Izraelit, duke akuzuar Tel Avivin për kryerjen e gjenocidit kundër palestinezëve.

"Qeveria izraelite ka një etje të pashuar për gjakun dhe lotët e njerëzve të pafajshëm. Ekziston një regjim vrasës në Tel Aviv që po kryen gjenocid para syve të 'botës së civilizuar'", tha Altun në një shkrim të shpërndarë të hënën në rrjetin social X.

Altun i përshkroi sulmet e Izraelit ndaj "njerëzve të uritur, të pastrehë dhe të pambrojtur" si një fyerje të drejtpërdrejtë ndaj ndërgjegjes kolektive të njerëzimit.

"Shpërfillja e tij për jetën njerëzore është aq e rrënjosur në vetë psikikën e qeverisë izraelite. Është e turpshme, e tmerrshme dhe e neveritshme", shkruan ai.

Mbështetja e ShBA-së

Ai argumentoi se pushtimi i vazhdueshëm dhe shpronësimi i palestinezëve nga Izraeli nuk do të ishte i mundur "pa ndihmën dhe mbështetjen e superfuqisë globale të botës, e cila ka pretenduar se është duke ndërmjetësuar paqen për kaq shumë vite".

"Izraeli po na thotë të gjithëve shumë hapur se të gjitha ishin gënjeshtra dhe mashtrime. Qëllimi i tyre i vetëm ishte të përjetësonin dhe zgjeronin pushtimin", tha Altun.

"Qeveria izraelite mendon se ka liri të plotë veprimi duke pasur parasysh mbështetjen e ShBA-së. Por, ata janë një shtet i pafavorshëm në sytë e gjithë botës. Pa legjitimitet, nuk ka shtet. Izraeli do të hyjë në histori si regjimi që bëri luftë krime dhe krime kundër njerëzimit”, shtoi ai.

Urgjenca e ndërtimit të një shteti palestinez

Duke bërë thirrje për unitet ndërkombëtar kundër dhunës së shkaktuar ndaj grave, fëmijëve dhe të moshuarve të pafajshëm, ai u shpreh: "Ne nuk mund të rrimë duarkryq dhe të shikojmë këtë çmenduri. Ne duhet t'i rezistojmë Izraelit së bashku edhe nëse patronët e tij do të vazhdojnë t'i mbrojnë ata."

Ai theksoi urgjencën e ndërtimit të një shteti palestinez dhe mbajtjen e përgjegjësve për dhunën përgjegjëse, duke thënë:

"Bota nuk mund të presë më. Ne duhet ta ndalojmë këtë dhunë dhe të ndërtojmë një shtet palestinez sa më shpejt të jetë e mundur, pavarësisht se çfarë thonë izraelitët."

"Kjo luftë duhet të përfundojë. Ata që janë përgjegjës duhet të japin llogari. Kombet e 'civilizuara' duhet të respektojnë parimet dhe idealet e tyre të vetëshpallura. Të drejtat e njeriut dhe dinjiteti nuk mund të mbeten vetëm në letër. Ka kaluar koha që Izraeli të mbahet përgjegjës për krimet e tij kundër njerëzimit”, tha Altun.

TRT Balkan / agjencitë