Altun: Të rritet pjesëmarrja e grave në sektorin e medias.     Foto: Fahrettin Altun/Twitter

Pjesëmarrja e grave në sektorin e medias duhet të rritet, tha shefi i Zyrës së Komunikimeve pranë Presidencës së Türkiyes, Fahrettin Altun.

"Transformimi fillon me gjuhën para së gjithash. Në këtë pikë, e shoh jashtëzakonisht të rëndësishme që gratë që punojnë në media të kontribuojnë në gjuhën", tha Altun në panelin "Të jesh grua në media", organizuar nga Anadolu Agency (AA) në kryeqytetin Ankara.

Altun u bëri thirrje drejtuesve të medias që të rrisin numrin e punonjësve femra sepse industria e medias ka nevojë për më shumë ndjeshmëri dhe perspektivë të grave.

Ai tha se këndvështrimet e grave reflektohen pozitivisht në publikime pasi ato mund të shohin detaje të ndryshme.

"Në thelb, gratë duhet të gjejnë një vend në media me identitetin e tyre në jetën personale, familjare dhe shoqërore", shtoi ai.

Altun tha se përfaqësimi "artificial, i shtrembëruar, i imponuar dhe i komodifikuar" i grave duhet të kundërshtohet kolektivisht.

Shefi i Komunikimeve theksoi se gratë në media gjithashtu kontribuojnë në transformimin e rendit shoqëror.

"Sa më shumë të rritet fuqia dhe përfaqësimi i saktë i grave në media, aq më shumë mund të arrijmë një rend shoqëror më të drejtë", tha ai.

Türkiye do të vazhdojë me vendosmëri përpjekjet e saj për të eliminuar dhunën, diskriminimin dhe pabarazinë ndaj grave dhe për të forcuar më tej pozitën e grave në familje dhe në jetën e punës, theksoi Altun.

AA