Zonja e Parë e Türkiyes Emine Erdoğan: Fuqia e grave ndërton shoqëritë. / Photo: AA

Zonja e Parë e Türkiyes, Emine Erdoğan, nëpërmjet një mesazhi të gjitha grave ua ka uruar 8 Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas,

"Ua uroj Ditën Ndërkombëtare të Gruas të gjitha grave që nuk heqin dorë nga prodhimi dhe ndërtimi i së ardhmes pavarësisht pamundësive", shkruan në Twitter, Emine Erdoğan.

Bashkëshortja e Presidentit Recep Tayyip Erdoğan, Zonja e Parë Emine Erdoğan, në urimin mes të tjerash shkruan se fuqia e grave është blloku ndërtues i shoqërive që shikojnë të ardhmen me besim.

"Kam besim të plotë se ne do të kapërcejmë çdo sfidë me vendosmërinë e grave tona që bashkohen në zemrat dhe mendjet”, shkruan Emine Erdoğan.

Dita Ndërkombëtare e Gruas zyrtarisht si festë filloi të kremtohet në vitin 1975 pasi Organizata e Kombeve të Bashkuara e njohu si të tillë.

TRT Balkan