14 pelegrinë jordanezë të vrarë dhe 17 të zhdukur gjatë ritualeve të Haxhit

14 pelegrinë jordanezë të vrarë dhe 17 të zhdukur gjatë ritualeve të Haxhit

Shkaqet e vdekjeve të raportuara të dielën nuk janë përcaktuar ende, sipas Ministrisë së Jashtme jordaneze.
14 pelegrinë jordanezë të vrarë dhe 17 të zhdukur gjatë ritualeve të Haxhit / Photo: AA

Jordania njoftoi të dielën se numri i të vdekurve të qytetarëve të saj gjatë ritualeve të haxhit të këtij sezoni ishte rritur në 14, ndërsa 17 të tjerë janë raportuar të zhdukur.

Në një deklaratë të dhënë nga Ministria e Jashtme jordaneze, raportohet se "numri i qytetarëve jordanezë që kanë vdekur gjatë kryerjes së ritualeve të haxhit është rritur në 14, dhe 17 pelegrinë të tjerë janë ende të zhdukur".

Ministria shtoi se ata po koordohen me autoritetet përkatëse saudite për të përshpejtuar procedurat e varrimit për pelegrinët e vdekur dhe për të rregulluar transportin për trupat e atyre, familjet e të cilëve dëshirojnë që ata të kthehen në Jordani.

Ata janë gjithashtu të përfshirë në mënyrë aktive në kërkimin e 17 pelegrinëve të zhdukur.

Ministria sqaroi se pelegrinët e vdekur dhe të zhdukur "janë jashtë delegacionit zyrtar jordanez të haxhit".

Të shtunën, Ministria e Jashtme jordaneze tha se gjashtë pelegrinë kishin vdekur nga goditja e diellit. Megjithatë, shkaqet e vdekjeve shtesë të raportuara të dielën nuk janë përcaktuar ende.

Sezoni i Haxhit filloi të Premten, Ditën e Tarvijes. Të shtunën, haxhinjtë qëndruan në Arafat, në shtyllën më të madhe e haxhit, dhe e kaluan natën në Muzdelife. Ritualet vazhdojnë për gjashtë ditë.

AA