Administrata Biden konsideron pranimin e refugjatëve të Gazës në ShBA      / Foto: AA

Administrata Biden po shqyrton sjelljen e disa palestinezëve nga Rripi i Gazës në ShBA si refugjatë, raportoi të martën CBS News.

Zyrtarë të lartë në disa agjenci federale të ShBA-së kanë diskutuar prakticitetin e opsioneve të ndryshme për të zhvendosur palestinezët nga Gaza, të cilët kanë anëtarë të ngushtë të familjes që janë shtetas amerikanë ose banorë të përhershëm, thuhet në raport, duke cituar dokumente të brendshme të qeverisë federale.

Sipas raportit, një nga idetë përfshin përdorimin e Programit të Shteteve të Bashkuara për pranimin e refugjatëve për t'u dhënë statusin e refugjatit atyre që kanë arritur të ikin nga Gaza në Egjipt.

Më tej, në raport thuhet se koordinimi me Egjiptin ka të ngjarë të kërkohet për të nxjerrë palestinezë të tjerë nga Gaza dhe për t'i trajtuar ata si refugjatë nëse ata kanë të afërm amerikanë.

Ndërkohë, lufta e Izraelit në Gaza ka vrarë më shumë se 34.500 palestinezë, kryesisht gra dhe fëmijë, dhe ka lënë mijëra të plagosur në mes të shkatërrimit në masë dhe mungesës së madhe të nevojave.

TRT Balkan / agjencitë