Britani e Madhe: Punonjësit e hekurudhave në greva.     Foto: Reuters

Grevat e njëpasnjëshme të punonjësve të hekurudhave kanë rrezikuar rrjetin gjatë muajve të fundit. Ndërsa, motrat medicinale, stafi i aeroporteve dhe postierët gjithashtu kërkojnë pagat më të larta, me qëllim të jenë në rrjedha me shkallën e inflacionit.

Punonjësit e hekurudhave në Britani të Madhe kanë filluar grevën e parë në vitin e ri. Në në këtë mënyrë miliona udhëtarë hasin pengesa gjatë kthimit nga puna.

Një situatë e tillë në Britani të Madhe për herë të fundit ishte regjistruar në kohën e kryeministres Margaret Thatcher (1980). Arsyeja e grevës ndërlidhet me inflacionin dhe rritjen e pagave.

Grevat e njëpasnjëshme të punonjësve të hekurudhave kanë rrezikuar rrjetin gjatë muajve të fundit. Ndërsa, motrat medicinale, stafi i aeroporteve dhe postierët gjithashtu kërkojnë pagat më të larta, me qëllim të jenë në rrjedha me shkallën e inflacionit.

Javën e ardhshme pritet të fillojë edhe greva e arsimtarëve në Skoci.

Nëpërmjet një komunikatë Qeveria ka bërë të ditur se nuk ka mundësi që punonjësve në sektorin publik t’ua rrisë pagat në lartësinë e inflacionit.

TRT Balkan / agjencitë