"Grevë për Gazën" në Bregun Perëndimor dhe Kudsin Lindor të pushtuar.     /Foto: AA

Institucionet publike, bankat, shkollat ​​dhe shumë biznese janë mbyllur sot në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe në Kudsin Lindor (Jerusalem), ndërsa transporti publik është mbyllur për shkak të “Grevës globale për Gazën”.

Qytetet e pushtuara palestineze iu bashkuan grevës globale, e cila u organizua me qëllim të mobilizimit të qeverive për të ndaluar sulmet izraelite dhe bllokadën e Gazës.

Me këtë rast u pezullua tregtimi në bursën vendore në kuadër të mbështetjes për grevë.

Unioni Botëror i Dijetarëve Myslimanë, Unioni i Dijetarëve Palestinezë, si dhe organizata joqeveritare dhe aktivistë nga e gjithë bota bënë thirrje sot për një "Grevë globale" në përgjigje të sulmeve izraelite dhe mbështetjes për Gazën.

Izraeli ndërkohë vazhdon me sulmet e pamëshirshme në të gjithë Rripin e Gazës, ndërsa dy të tretat e mbi 17 mijë palestinezëve të vrarë përbëhen nga gra dhe fëmijë.


TRT Balkan / agjencitë