Hamasi “i vendosur” për armëpushim në Gaza dhe marrëveshje me Izraelin / Photo: AP

Grupi i rezistencës palestineze Hamasi ka përsëritur angazhimin e tij për të siguruar një marrëveshje që sjell një ndërprerje të armiqësive, tërheqjen e forcave izraelite nga Gaza dhe riatdhesimin e pengjeve.

"Një delegacion nga lëvizja mbërriti në Kajro dhe u takua me Abbas Kamel”, tha Hamasi në një deklaratë.

“Delegacioni theksoi kërkesat e Hamasit, dëshirën e tij për të arritur një marrëveshje që do të arrinte një ndërprerje të plotë të armiqësive, tërheqjen e forcave pushtuese nga Gaza, kthimin e lirë të njerëzve të zhvendosur në rajonet dhe vendet e tyre të banimit, lehtësimin e popullit tonë dhe fillimi i rindërtimit të asaj që u shkatërrua nga pushtimi”, tha ai.

Hamasi theksoi domosdoshmërinë për të “arritur një marrëveshje shkëmbimi pengjesh, sipas së cilës të burgosurit palestinezë lirohen në këmbim të lirimit të pengjeve (izraelitë) të ndaluar nga Hamasi dhe rezistenca në Gaza”.

Po ashtu në deklaratë “Hamasi konfirmoi vendosmërinë e tij, së bashku me të gjitha forcat dhe fraksionet palestineze, për të arritur qëllimet tona kombëtare dhe për të krijuar shtetin tonë palestinez me sovranitet të plotë dhe kryeqytetin e tij në Jerusalem, të drejtën e kthimit dhe vetëvendosjes”.

TRT Balkan / agjencitë