Hamasi: Të ekspozohen krimet izraelite kundër punëtorëve palestinezë      / Foto: AA

Grupi i rezistencës palestineze Hamas ka bërë thirrje për ekspozimin e krimeve izraelite kundër punëtorëve palestinezë ndërsa bota shënon 1 Majin, Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve.

Në një deklaratë të mërkurën duke shënuar këtë ditë, Hamasi tha se "punëtorët palestinezë janë ende subjekt i formave më të këqija të torturës, persekutimit, rrethimit, racizmit dhe mohimit të të drejtave themelore".

Ata gjithashtu thanë se krimet izraelite dhe shkeljet e të drejtave të punëtorëve janë rritur në dritën e sulmit disamujor izraelit në Gaza.

Grupi u kërkoi punëtorëve të transportit dhe portit në mbarë botën të ndalojnë marrëdhëniet me kompanitë izraelite të transportit, si dhe sindikatat të organizojnë aktivitete solidariteti në mbështetje të punëtorëve palestinezë.

Izraeli ka zhvilluar një ofensivë të pamëshirshme në enklavën palestineze që nga tetori i kaluar.

Më shumë se 34.500 palestinezë janë vrarë që atëherë, kryesisht gra dhe fëmijë, duke lënë edhe mijëra të plagosur në mes të shkatërrimit në masë dhe mungesës së madhe të nevojave.

Sipas OKB-së, më shumë se gjashtë muaj pas luftës izraelite, zona të gjera të Gazës janë në gërmadha, duke shtyrë 85 për qind të popullsisë së enklavës në zhvendosje të brendshme mes një bllokade gjymtuese të ushqimit, ujit të pastër dhe ilaçeve.

Izraeli akuzohet gjithashtu për gjenocid në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë. Një vendim i përkohshëm në janar urdhëroi Tel Avivin të ndalojë aktet gjenocidale dhe të marrë masa për të garantuar ofrimin e ndihmës humanitare për civilët në Gaza.

TRT Balkan / agjencitë