Haniyeh: Lufta e Gazës "do të nxjerrë jashtë kontrollit gjithë rajonin".     /Foto: AA

Ismail Haniyeh, kreu i zyrës politike të grupit të rezistencës palestineze Hamas, paralajmëroi të enjten për pasojat e vazhdimit të luftës së Izraelit kundër Gazës.

"Lufta në Gaza do ta nxjerrë jashtë kontrollit gjithë rajonin", tha Haniyeh në një deklaratë televizive të transmetuar nga TV Al-Aqsa e lidhur me Hamasin.

Ai theksoi se pas 20 ditëve të luftës në Gaza, rezistenca është "shumë e mirë".

Ai konfirmoi se të gjitha grupet e rezistencës në Palestinë, përfshirë Hamasin, janë "lëvizje nacionalçlirimtare", duke thënë se "terrorizmi është pushtuesi, ata që e mbështesin dhe ata që heshtin për masakrat".

"Agresioni i vazhdueshëm kundër Gazës do ta nxjerrë gjithë rajonin jashtë kontrollit. Në të vërtetë, sot rajoni është bërë një çati e nxehtë prej kallaji dhe askush nuk mund të parashikojë drejtimin ose rezultatin e tij", tha ai.

Shefi i Hamasit bëri thirrje për hapjen e të gjitha vendkalimeve, veçanërisht të Rafahut, për të lejuar aksesin në gjithçka që Gaza ka nevojë "pa kufizime a kushte".

Haniyeh më tej u bëri thirrje "të gjithë njerëzve të lirë të botës dhe të gjitha vendeve mike, vëllazërore dhe aleate, të ushtrojnë gjithë presionin e nevojshëm në të gjitha nivelet për të ndaluar agresionin në Gaza dhe për të ndaluar këtë luftë kundër fëmijëve tanë, grave, të moshuarve, xhamive, universiteteve dhe shtëpive”.

Ai gjithashtu u bëri thirrje të gjithë presidentëve, liderëve dhe krijuesve të opinionit që të konfirmojnë qartë dhe në mënyrë eksplicite legjitimitetin e rezistencës në Palestinë dhe legjitimitetin e Hamasit.

TRT Balkan / agjencitë