Izraeli vret 14 anëtarë të së njëjtës familje në Gaza.   /Foto: AA

Të paktën 14 palestinezë, duke përfshirë një foshnjë, nga e njëjta familje u vranë dhe të tjerë u plagosën kur avionët luftarakë izraelitë bombarduan një shtëpi civilësh në rajonin Deir al-Balah të Gazës qendrore.

Trupat e viktimave të luftës gjenocidale të Izraelit u sollën në Spitalin e Martirëve Al-Aksa në Gazës dhe për ta u mbajt një kortezh funerali.

Izraeli ka nisur një ofensivë vdekjeprurëse në Gaza pas një sulmit të 7 tetorit nga grupi palestinez Hamas, duke vrarë të paktën 27.365 palestinezë dhe duke plagosur 66.630 të tjerë, ndërsa rreth 1.200 izraelitë besohet se janë vrarë në sulmin e Hamasit.

Ofensiva izraelite ka lënë 85 për qind të popullsisë së Gazës të zhvendosur brenda, në kohë kur ka mungesë akute të ushqimit, ujit të pastër dhe ilaçeve. Njëkohësisht OKB-ja, thotë se 60 për qind e infrastrukturës së enklavës është dëmtuar ose shkatërruar, sipas OKB-së.

TRT Balkan / agjencitë