Masakër e re në Gaza: Në mesin e viktimave një foshnjë dhe dy fëmijë

Masakër e re në Gaza: Në mesin e viktimave një foshnjë dhe dy fëmijë

Bombarduesit izraelitë goditën një shtëpi në Deir al-Belah në pjesën qendrore të Rripit të Gazës
Masakër e re në Gaza: Në mesin e viktimave një foshnjë dhe dy fëmijë.     /Foto: AA

Të paktën dhjetë palestinezë, duke përfshirë një foshnjë dhe dy fëmijë, u vranë në një sulm ajror të kryer nga ushtria izraelite në një shtëpi në qytetin Az-Zawayida në Deyr al-Belah në pjesën qendrore të Gazës. Strip.

Burimet lokale raportojnë se ushtria izraelite bombardoi një shtëpi të rrethuar nga tenda të palestinezëve të zhvendosur.

Dhjetë palestinezë, duke përfshirë një foshnjë dhe dy fëmijë, u vranë në sulm.

Trupat e pajetë u transferuan në spitalin Shehidët e Al-Aksas.

Mes kufomave të sjella në spital ishin trupat e dy fëmijëve të mbështjellë me batanije dhe të rreshtuar krah për krah në tokë.

Një palestinez që qëndronte pranë kufomave mbante në krahë një foshnjë të pajetë.

Cili është faji i këtyre njerëzve, pse po vriten?

Palestinezët që erdhën në spital nuk mund t'i mbanin lotët kur përshëndetnin të afërmit e tyre.

Ministria palestineze e Shëndetësisë në Gaza njoftoi dje se të paktën 35.647 palestinezë, duke përfshirë të paktën 15.103 fëmijë dhe 9.849 gra, janë vrarë në sulmet izraelite në Rripin e Gazës që nga 7 tetori.

TRT Balkan / agjencitë