Mes sulmeve izraelite, palestinezët në Gaza përgatiten për muajin Ramazan       / Foto: AA

Nën hijen e sulmeve të vazhdueshme, brutale izraelite, palestinezët në Rripin e bllokuar të Gazës po përgatiten të emocionuar për ardhjen e muajit të Ramazanit.

Ramazani është një muaj i zgjedhur në kalendarin islam dhe përgatitjet tradicionale për ritualet e Ramazanit kanë filluar gjithashtu në Rafah, një qytet në jug të Rripit të Gazës që është shtëpia e rreth 1,5 milion palestinezëve të cilët janë zhvendosur që nga fillimi i sulmeve izraelite në 7 tetor të vitit të kaluar.

Në rrugë shiten fenerët e Ramazanit, një nga simbolet e rëndësishme palestineze të muajit të Ramazanit.

Përgatitjet për Ramazan përfshijnë shfaqje në rrugë të vallëzimit me zjarr, gjë që tërheq veçanërisht vëmendjen e fëmijëve.

TRT Balkan / agjencitë