Ministri i Jashtëm turk dhe ai britanik diskutojnë për Ukrainën dhe Gazën       / Foto: AA

Ministri i Jashtëm turk Hakan Fidan ka diskutuar çështje të ndryshme duke përfshirë konfliktet në Gaza dhe Ukrainë me homologun e tij britanik David Cameron.

Fidan u takua me Cameronin në margjinat e takimit të ministrave të jashtëm të NATO-s në Bruksel të mërkurën.

Sipas burimeve, të dy ministrat diskutuan zhvillimet e fundit në Gaza, duke përfshirë mënyrat për dërgimin e ndihmave humanitare në enklavën e rrethuar ku Izraeli ka vazhduar sulmin e tij për gati gjashtë muaj tani.

Fidan ndau pikëpamjet e Türkiyes mbi rëndësinë e njohjes së shtetit të Palestinës. Ministrat diskutuan gjithashtu situatën aktuale në lidhje me luftën në Ukrainë dhe bashkëpunimin dypalësh në industrinë e mbrojtjes, thanë burimet diplomatike.

TRT World