Në ditën e parë të Bajramit të Kurbanit në Gaza u vranë 9 palestinezë

Në ditën e parë të Bajramit të Kurbanit në Gaza u vranë 9 palestinezë

Në mesin e të vrarëve nga sulmet izraelite sipas burimeve mjekësore janë edhe gjashtë fëmijë.
Në ditën e parë të Bajramit të Kurbanit në Gaza u vranë 9 palestinezë / Photo: AA

Të paktën nëntë palestinezë, duke përfshirë gjashtë fëmijë, u vranë dhe shumë të tjerë u plagosën të dielën, në ditën e parë të Kurban Bajramit, si pasojë e një sulmi ajror izraelit në një shtëpi në kampin e refugjatëve al-Bureij në Rripin qendror të Gazës.

“Rreth 9 martirë, përfshirë 6 fëmijë, u sollën në Spitalin e Martirëve Al-Aksa në Deir al-Balah, si rezultat i sulmit ajror të forcave izraelite pushtuese në një shtëpi në kampin e refugjatëve al-Bureij”, tha një burim mjekësor për Anadolu.

Më herët gjatë ditës së djes, dëshmitarët okularë i thanë Anadolu: “Ekipet mjekësore morën një numër martirësh dhe njerëz të plagosur (pa specifikuar numrin e tyre), duke përfshirë një foshnjë, si rezultat i një sulmi ajror izraelit në një shtëpi në kampin e refugjatëve al-Bureij në qendër. Rripi i Gazës.”

Dëshmitarët shpjeguan se bombardimi çoi në shkatërrimin e shtëpisë dhe shkaktoi dëme në shtëpitë fqinje. Ata gjithashtu përmendën se ekipet mjekësore dhe të mbrojtjes civile po punojnë për të kërkuar më shumë viktima dhe njerëz të plagosur pas sulmit izraelit. Përveç vrasjes së më shumë se 37.300 palestinezëve, ofensiva ushtarake tetë-mujore dhe bllokada e Izraelit në Gaza e ka zhytur territorin në një krizë humanitare, me agjencitë ndërkombëtare të ndihmës që raportojnë uri të përhapur.

Izraeli akuzohet gjithashtu për gjenocid në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë, vendimi i fundit i së cilës urdhëroi Tel Avivin të ndalonte menjëherë operacionin e tij në Rafah, ku më shumë se 1 milion palestinezë kishin kërkuar strehim nga lufta përpara se të pushtohej më 6 maj.

TRT Balkan / agjencitë