Pakistani thirrje për të ndaluar “gjenocidin e Izraelit në Gaza” / Photo: AA

Përfaqësuesi i përhershëm i Pakistanit në Kombet e Bashkuara (OKB), ambasadori Munir Akram, tha se nevojitet një ndërhyrje urgjente për të ndaluar "gjenocidin e kryer nga Izraeli në Rripin e Gazës".

Duke folur në seancën "Përgjegjësia për të mbrojtur" mbajtur në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, Akram kritikoi reagimin e komunitetit ndërkombëtar ndaj situatës në Gaza dhe pyeti: "Ku janë mbrojtësit efektivë të përgjegjësisë për të mbrojtur?" Akram theksoi se disa vende vunë veton ndaj kërkesës për armëpushim, ndërsa të tjera i furnizuan Izraelit me armë dhe deklaroi se nevojitej një ndërhyrje urgjente për të "ndaluar gjenocidin e kryer nga Izraeli në Rripin e Gazës".

Duke iu drejtuar një lutje komunitetit ndërkombëtar për të shqyrtuar mënyrën më të mirë për të ndihmuar në parandalimin e gjenocidit, krimeve të luftës dhe krimeve kundër njerëzimit, Akram vuri në dukje se situata në Gaza tregon se njerëzit nën pushtim po përballen me shkelje të mëdha të të drejtave të njeriut.

Sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës që nga 7 tetori kanë vrarë 37.925 palestinezë, duke përfshirë të paktën 15.694 fëmijë dhe 10.279 gra, dhe kanë plagosur 87.141 njerëz.

TRT Balkan / agjencitë