Pentagoni: ShBA-ja po fillon ndërtimin e skelës në brigjet e Gazës / Photo: AA

Zëdhënësi i Pentagonit, Pat Ryder, ka konfirmuar se ShBA-ja ka filluar të ndërtojë një skelë të përkohshme në brigjet e Gazës për të ofruar ndihma humanitare në enklavën e rrethuar palestineze.

“Unë mund të konfirmoj se anijet ushtarake amerikane kanë filluar të ndërtojnë fazat fillestare të skelës së përkohshme në det, ku është interesi i rëndësishëm në këtë përpjekje të rëndësishme”, u tha gazetarëve Ryder.

Gjeneralmajori Ryder tha se Pentagoni së shpejti do të japë më shumë informacion.

Në muajin mars, Pentagoni njoftoi se do të ndërmarrë një mision emergjent për të ngritur një skelë të përkohshme në bregdetin e Gazës për të ofruar deri në 2 milionë vakte të ndihmës humanitare në ditë.

Sipas Pentagonit, misioni ka për qëllim që të fillojë dërgesat në afërsisht 60 ditë nga 8 marsi.

Misioni përfshin një skenë lundruese, një rrugë të gjatë 548 metra që do të ngjitet në breg dhe një grup anijesh mbështetëse logjistike dhe maunë që do të transportojë ndihma nga skela në rrugë.

TRT Balkan / agjencitë