Studentja nga Gaza performon mes rrënojave të lëna nga sulmet izraelite        / Foto: AA

Në mes të shkatërrimit të Gazës të shkaktuar nga lufta e vazhdueshme gjenocidale e Izraelit, Rahaf Nasser, 19 vjeçe, po përdor muzikën për të përcjellur dhimbjen e komunitetit të saj.

Nasser, e cila humbi shtëpinë dhe instrumentet muzikore gjatë bombardimeve izraelite luan muzikë me një kitarë që e kishte huazuar nga shoku i babait të saj pasi u arratis në Deir al Balah në Gaza qendrore.

Ajo thotë se nuk ishte në gjendje të përfundonte studimet e saj mjekësore pasi forcat izraelite bombarduan Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin Al-Azhar.

Këngët e saj synojnë të përcjellin vuajtjet e palestinezëve në Gaza gjatë një rrethimi të ashpër dhe një masakër që nuk duket se do të përfundojë së shpejti.

"Unë përdor muzikën për të dhënë mesazhin tim dhe zërin tim në të gjithë botën, se ne e duam jetën, ne duam të jetojmë. Fëmijët tanë duan të luajnë. Fëmijët atje jashtë. Të gjithë mendojnë se ne duam të vdesim, se ne e duam situatën. "Kjo është brenda. Por, kjo është e gabuar," tha ajo për Reuters javën e kaluar.

"Fëmijëve tanë u pëlqen të jetojnë, duan të jenë të gjallë, të luajnë me njëri-tjetrin. Këtu ne nuk mund të bëjmë asgjë nga kjo, ata nuk mund të bëjnë asgjë nga kjo, ata thjesht duan paqen, ata thjesht duan që paqja të jetë atje".

Ja disa nga fotot e saj frymëzuese:

Këngët e studentes Naser hedhin dritë mbi betejat e palestinezëve në Gaza nën shtypjen izraelite. AA
Nasser i kalon ditët duke luajtur këngë, duke dërguar mesazhin e saj: "Fëmijët tanë duan vetëm paqe" AA
Izraeli ka vrarë deri tani mbi 37.000 palestinezë, kryesisht gra dhe fëmijë, në Gaza. AA
Pjesa më e madhe e Gazës u kthye në gërmadha nga Izraeli dhe palestinezët përballen me mungesë të madhe të nevojave themelore, duke përfshirë ushqimin, ujin dhe energjinë elektrike. AA
Fëmijët palestinezë mblidhen dhe dëgjojnë Naserin teksa ajo këndon. AA
TRT World