Suedia regjistron temperaturat më të ulëta në dekada / Photo: AA

Moti i ftohtë rekord u mat më 5 janar me -44,6 gradë Celsius në Vittangi në komunën Kiruna, njoftoi të martën Instituti Meteorologjik dhe Hidrologjik Suedez (SMHI).

Sverker Hellstrom, menaxher operacionesh në SMHI, tha se nuk e kishin publikuar njoftimin për të qenë të sigurt për temperaturën e ulët rekord.

Suedia regjistroi temperaturën e saj më të ulët ndonjëherë në vitin 1966 me -52.6C në rajonin Norrbotten.

TRT Balkan / agjencitë