Zonja e Parë turke Erdoğan qëndron me luftën e Palestinës për liri      / Foto: AA

Zonja e Parë turke Emine Erdoğan ndan solidaritetin e saj me popullin e pafajshëm të Gazës dhe shpreh mbështetjen e saj për luftën palestineze për liri në një deklaratë që shkroi në X.

"Sot, ne qëndrojmë në solidaritet me njerëzit e pafajshëm në Gaza, të cilët vendosin kokat e tyre në tokë si jastëk dhe qiejt lart shërbejnë si mbulesa e tyre e vetme. Ne qëndrojmë me luftën e Palestinës për liri," shkroi ajo të mërkurën.

Duke i bërë thirrje ndërgjegjes së bashkësisë ndërkombëtare në Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit me Popullin Palestinez, ajo thotë: "Ne kërkojmë një paqe të menjëhershme, të përhershme dhe të qëndrueshme për gratë shtatzëna, foshnjat e porsalindura dhe të gjithë civilët që po masakrohen, në vend se një armëpushim të përkohshëm”.

"Askush nuk do të jetë kurrë plotësisht i sigurt askund në botë për sa kohë që të pafajshmit vazhdojnë të vriten brutalisht për një kauzë të padrejtë," shton ajo.

Duke u siguruar që Türkiye do të mbështesë vazhdimisht të pafajshmit dhe të shtypurit dhe do të përpiqet të japë ndihmë humanitare në Gaza pavarësisht situatës, ajo shprehet: "Ata që kundërshtojnë shtypjen pavarësisht nga autori i saj, si dhe ata që vlerësojnë vëllazërinë dhe mëshirën ndaj mbajtjes së inateve dhe armiqësisë, duhet të dinë se ata nuk janë vetëm."

Ajo përfundon: "Dhe unë jam e bindur se në fund të fundit, njerëzimi do të mbizotërojë. #Palestinë e lirë."

TRT World