Palestinë: 85 sportistë të vrarë në Gaza dhe Bregun Perëndimor

Palestinë: 85 sportistë të vrarë në Gaza dhe Bregun Perëndimor

Viktimat janë 55 futbollistë dhe 30 lojtarë të sporteve të tjera.
Palestinë: 85 sportistë të vrarë në Gaza dhe Bregun Perëndimor / Photo: AA

Të paktën 85 sportistë palestinezë janë vrarë në sulmet izraelite në Rripin e Gazës dhe Bregun Perëndimor midis 7 tetorit dhe 6 dhjetorit, tregoi një raport nga Federata e Futbollit të Palestinës.

Raporti gjithëpërfshirës, i publikuar të enjten, nënvizoi ndikimin e thellë të sulmeve izraelite në komunitetin sportiv.

Sipas raportit, viktimat janë 55 futbollistë dhe 30 lojtarë të sporteve të tjera.

Në raport thuhet se forcat izraelite pushtuese kishin në shënjestër sportistët palestinezë dhe objektet sportive, veçanërisht lojtarët e futbollit, si dhe presidentët e klubeve, administratorët dhe gjyqtarët.

Raporti tha se bombardimet izraelite kanë çuar në shkatërrimin e nëntë objekteve sportive, katër në Bregun Perëndimor dhe pesë në Rripin e Gazës.

Ai gjithashtu vuri në dukje se forcat pushtuese kanë arrestuar tre sportistë në Bregun Perëndimor dhe se katër sportistë kanë pësuar lëndime gjatë sulmeve.


AA