FIFA ka zbuluar logon zyrtare për Kupën e Botës 2026.   / Foto: FIFA World Cup

FIFA zbuloi sot logon zyrtare për Kupën e Botës 2026 në Observatorin Griffith në Los Angeles, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA).

Logoja e re e kompeticionit më të madh të futbollit, që do të mbahet në Kanada, Meksikë dhe ShBA, është prezantuar nga presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, dhe legjenda e futbollit brazilian, Ronaldo Nazario.

Ai përmban një imazh të trofeut të Kupës së Botës FIFA në plan të parë dhe të vitit të turneut në sfond.

“Infantino ka nisur gjithashtu fushatën #WeAre26, e cila synon të inkurajojë njerëzit, vendet dhe komunitetet që të luajnë një rol integral në nisjen e ngjarjes”, thuhet në njoftimin për shtyp.

"Ne jemi 26" është një thirrje tubuese." Është një moment kur tre vende dhe një kontinent i tërë bashkohen për të thënë: “Ne jemi të bashkuar për të mirëpritur botën dhe për të ofruar Kupën e Botës FIFA më të madhe, më të mirë dhe më gjithëpërfshirëse ndonjëherë”, tha Infantino.

Kupa e Botës FIFA 2026 është planifikuar për në qershor dhe korrik të vitit 2026.

TRT Balkan / agjencitë