Akar: Brenda 10 ditëve në Siri e Irak janë neutralizuar rreth 50 terroristë / Photo: AA

Ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar, tha sot se forcat e sigurisë kanë neutralizuar rreth 50 terroristë në dhjetë ditët e fundit në veri të Sirisë dhe Irakut, duke u zotuar se Türkiye do të vazhdojnë përpjekjet kundër kërcënimit dhe rrezikut ndërkufitar.

"Sipas lajmeve që sapo morëm, 8 terroristë u neutralizuan në veri të Sirisë mbrëmë. Kështu, numri i terroristëve të neutralizuar në dhjetë ditët e fundit është rritur në rreth 50", tha Akar në një tubim në provincën qendrore të Sirisë, Kajseri.

Duke potencuar sukseset e trupave turke në luftën kundër terrorizmit në ato rajone, Akar theksoi se grupet terroriste vazhdojnë të kërcënojnë Türkiyen pavarësisht përpjekjeve të vendosura të ushtarëve turq kundër organizatës terroriste PKK dhe degët e saj.

"Ata po përpiqen të kërcënojnë unitetin, solidaritetin, sovranitetin dhe sigurinë tonë. Që nga 24 korriku 2015, përpjekjet antiterroriste kanë neutralizuar të paktën 37.793 terroristë", shtoi Akar.

Ai u zotua për vazhdimin e përpjekjeve antiterroriste derisa kufijtë dhe populli i Türkiyes të jenë të sigurt.

PKK-ja është një organizatë separatiste e listuar si grup terrorist në Türkiye, Bashkimin Evropian (BE) dhe ShBA-ja. Gjatë fushatës terroriste disa dekadashe kundër Türkiyes, terroristët e PKK-së janë përgjegjës për vdekjen e të paktën 40 mijë njerëzve.

AA