Altun: Beteja kundër luftës e propagandës terroriste prioritet i Türkiye-s.     Foto: AA

Shefi i Drejtorisë së Komunikimit të Presidencës Turke, Fahrettin Altun, ka deklaruar se beteja kundër luftës dhe propagandës terroriste është ndër prioritetet kryesore të Türkiye-s.
"Si Türkiye, beteja kundër luftës dhe propagandës terroriste është ndër prioritetet tona, si dhe forcimi i sigurisë sonë kombëtare dhe parandalimi i tragjedive humanitare në gjeografi të ndryshme", tha Altun në forumin e mbajtur në selinë e AA-së në Ankara.

"Në këtë periudhë, raportimi në mënyrë më të saktë i luftërave, krizave, tensioneve dhe konflikteve mes aktorëve global dhe rajonal është një nga aktivitetet më sfiduese të gazetarisë", tha Altun.

Ai shtoi se periudhat e luftës dhe krizës janë periudhat "më të hapura ndaj manipulimit, operacioneve të perceptimit dhe dezinformimit".

"Sigurisht, duhet të jetë një parim bazë që një gazetar të mos jetë instrument i propagandës së luftës dhe të mos i shërbejë politikave të persekutimit. Sepse gazetarët e ndërgjegjshëm mund të kontribuojnë në përfundimin e luftërave, konflikteve dhe krizave dhe kështu ata në fakt i shërbejnë paqes", tha Altun.

Ai shtoi se nuk duhet anashkaluar fakti se gazetaria e luftës mund të mundësojë edhe ndërgjegjësimin global për çështjet humanitare në rajone të ndryshme.

"Për shembull, unë e konsideroj brenda fushës së gazetarisë së paqes sjelljen në vëmendjen e publikut botëror tragjedinë e përjetuar nga emigrantët që iu nënshtruan trajtimit çnjerëzor të Greqisë", u shpreh ai.

Siç theksoi Altun, derisa Türkiye është e ekspozuar ndaj propagandës terroriste, vendi bën një përpjekje intensive për t’iu kundërvënë propagandës së zezë në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.

Ai gjithashtu falënderoi AA-në për prodhimin e lajmeve dhe imazheve mbi luftën e Türkiye-s kundër terrorizmit, luftën Azerbajxhan-Armeni dhe luftën Rusi-Ukrainë. Sipas tij, kjo tërhoqi vëmendjen e njerëzve në përgjithësi në mbarë botën. Në selinë e AA-së në Ankara, me mbështetje të Drejtorisë së Komunikimit të Presidencës Turke, mbahet forumi i titulluar "Gazetaria e luftës dhe raportimi në zonat e krizave", ku marrin pjesë gjithsej 15 gazetarë ndërkombëtarë, të cilët më parë u trajnuan nga AA si korrespondentë të luftës, respektivisht nga Shqipëria, Bosnjë e Hercegovina, Ukraina, Gjeorgjia, Pakistani, Etiopia, Azerbajxhani, Nigeria, Algjeria, Çadi, Kenia dhe Kirgistani.

Forumi i organizuar në selinë e AA-së në Ankara synon rritjen e interesit të anëtarëve të medias ndërkombëtare për Türkiye-n dhe të kontribuojë në promovimin e vendit duke ofruar ndërveprim midis korrespondentëve të huaj të luftës dhe atyre turq.

AA