Altun: Dezinformimi po përhapet si murtaja në botë / Photo: TRT World

Drejtori i Komunikimeve të Türkiyes, Fahrettin Altun, ka thënë se dezinformimi është bërë realitet jo vetëm në Türkiye, por edhe në botë, dhe se është përhapur në mbarë botën si një murtajë.

“Ne po përballemi me shumë dezinformata... dhe kjo kërcënon demokracitë, paqen sociale dhe të vërtetën", tha Altun në një intervistë në një kanal të një gazetari në YouTube.

Duke thënë se e sheh luftën për të vërtetën si një luftë të shenjtë, Altun vuri në dukje se e vërteta ishte çështja më e rëndësishme që mban gjallë shoqëritë, paqen sociale, mirëqenien individuale dhe demokracitë.

Shkalla e ekspozimit të individëve ndaj dezinformimit nëpërmjet mediave sociale është shumë më e lartë në Türkiye sesa në të gjitha vendet e tjera, theksoi ai.

“Arsyeja pas kësaj është në thelb rruga që merr Türkiye dhe zgjedhja makrostrategjike e bërë nga Türkiye. Dezinformimi shfaqet si një formë ndërhyrjeje për të dekurajuar Türkiyen nga kjo zgjedhje makrostrategjike. Edhe pse dezinformimi është një çështje me të cilën përballemi intensivisht sot, ne mund të shohim se kjo ka ndodhur në të kaluarën tonë, në modernizimin turk dhe në historinë politike gjithashtu.”

“Për fat të keq, historia jonë politike është historia e grushteve të shtetit, historia e ndërhyrjeve në politikë dhe në sferën politike demokratike. Kur i shikoni këto ndërhyrje në detaje, do të shihni se ka pasur fushata të lajmeve të rreme – një fushatë dezinformimi – pikërisht para këtyre ndërhyrjeve”.

Altun theksoi se e vërteta ka qenë një nga shtyllat kryesore të luftës politike të presidentit turk Recep Tayyip Erdoğan që në fillimet e karrierës së tij politike.

TRT World