Altun: Türkiye kundërshton përpjekjet politike për të krijuar ndarje fetare / Foto: AA

Türkiye gjithmonë do të kundërshtojë çdo përpjekje politike për të krijuar ndarje fetare, tha të hënën drejtori i komunikimeve i vendit, Fahrettin Altun.

"Sot, bota ka nevojë për tolerancë dhe mirëkuptim të ndërsjellë më shumë se kurrë. Nën udhëheqjen e Presidentit Erdoğan, Türkiye do të kundërshtojë gjithmonë çdo përpjekje politike për të vënë fetë kundër njëra-tjetrës," tha Fahrettin Altun në X.

Duke kujtuar se kisha e parë e ndërtuar ndonjëherë në Türkiye që nga krijimi i republikës në 1923 hapi dyert e saj për adhuruesit në Istanbul të dielën, Altun tha: "Kjo ngjarje shënoi përurimin e kishës së parë të sapondërtuar në historinë e Republikës Turke".

Kisha u ndërtua si një strukturë pesëkatëshe në një seksion të zbrazët të një varreze katolike latine në Yesilkoy.

"Presidenti Erdoğan ka mbrojtur gjithmonë liritë fetare për të gjithë qytetarët tanë, pavarësisht nga besimi i tyre. Ai ka punuar për të siguruar që pengesat ligjore dhe administrative përpara përpjekjeve të rinovimit dhe restaurimit të kishave të hiqen," tha ai.

Altun tha se qeveritë e njëpasnjëshme të AK Partisë siguruan kthimin e pronave të konfiskuara më parë te pronarët e tyre të ligjshëm, ndërsa pakicat fetare në Türkiye kanë qenë në gjendje të rindërtojnë dhe restaurojnë vendet e tyre të adhurimit në dy dekadat e fundit.

"Të gjitha këto përpjekje janë kryer sipas besimit tonë të thellë në të drejtat dhe liritë fetare të të gjithë qytetarëve tanë. Ato janë gjithashtu një shenjë e përkushtimit tonë ndaj tolerancës fetare dhe respektit të ndërsjellë," shtoi ai.

AA