Altun: Türkiye nuk do ta braktisë kurrë Palestinën      / Foto: AA

Kreu i komunikimeve të Presidencës së Türkiyes, Fahrettin Altun, ka deklaruar se nuk janë të befasuar nga përpjekjet e kryeministrit dhe ministrit të Jashtëm izraelit për të shkëputur vëmendjen nga krimet e tyre të luftës kundër civilëve.

Sipas tij, ashtu siç qeveria izraelite ka përhapur dezinformata në lidhje me mizoritë e tyre kundër palestinezëve, udhëheqja e tyre tani është e zënë me gënjeshtra për Türkiyen.

“Presidenti ynë Erdoğan nuk ka pasur kurrë frikë të thotë të vërtetën dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë. E gjithë bota e pa atë që qeveria izraelite ka bërë në Gaza për më shumë se një muaj. Asnjë sasi e dezinformatave nuk mund të fshehë faktet”, ka shkruar Altun në rrjete sociale.

Si një politikan që e ndërtoi karrierën e tij duke shkatërruar çdo mundësi paqeje për dekada, sipas Altun, Netanyahu pa dyshim nuk mund të përballojë të dëgjojë të vërtetën për luftën e tij të pakuptimtë që synon civilët palestinezë”.

“Netanyahu dhe elementë ekstremistë si ai janë autorë të okupimit, spastrimit etnik dhe krimeve të luftës. Ata nuk kanë asnjë interes për të ndërtuar paqen në këtë rajon dhe do të vazhdojnë të shtyjnë për luftë në çdo rast që do të kenë”, shkroi Altun.

Altun shtoi se bota duhet të veprojë tani për të nxitur paqen e qëndrueshme, edhe pse politikanët izraelitë këmbëngulin për dhunën e përhershme.

“Ne duhet t'i privojmë ata nga instinktet e tyre më të këqija duke u bashkuar për një paqe të drejtë dhe të drejtë. Edhe një herë, ne dënojmë krimet e politikanëve izraelitë kundër civilëve palestinezë. Ata tashmë kanë humbur në gjykatën e opinionit publik. Ata nuk mund ta fshehin këtë fakt duke sulmuar udhëheqjen tonë me gënjeshtra dhe shpifje”, vijoi Altun.

Pavarësisht nga fushatat sistematike luftarake dhe dezinformuese të Izraelit, Türkiye mbetet e përkushtuar të bëjë gjithçka që mundet për paqen.

“Türkiye nuk do ta braktisë kurrë Palestinën!”, përfundoi Altun.

TRT Balkan