Aplikimet për bursa studimore në Türkiye të hapura deri më 20 shkurt / Foto: Türkiye Bursları

Aplikimet për programin e bursave studentore “Türkiye Burslari”, i cili zbatohet çdo vit nga Drejtoria për Diasporë dhe Komunitete të Përafërta të Republikës së Türkiyes (YTB), janë të hapura dhe të interesuarit mund të aplikojnë deri më 20 shkurt.

Në një komunikatë për mediat nga YTB-ja, ata thonë se ky është një projekt bursash i cili u lançua në vitin 1992 si “Projekti i Madh Studentor”, dhe i cili u hap në botë në vitin 2012 si marka “Türkiye Burslari”.

Ky është një konkurs për ndarjen e bursave për studime universitare, master dhe doktoraturë për studentë të huaj.

Është gjithashtu programi më gjithëpërfshirës i bursave në botë dhe afati i aplikimit për këtë vit është 20 shkurt.

Të gjithë aplikantët e interesuar mund të dorëzojnë aplikimet nëpërmjet faqes së internetit “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tt/”.

“Türkiye Burslari”, e cila shquhet për gamën e gjerë të mundësive për studentët ndërkombëtarë në krahasim me programet e tjera të bursave, çdo vit merr një numër rekord aplikimesh.

Programi i bursave njihet si programi më gjithëpërfshirës i bursave në botë që përfshin akomodimin në kolegj, një pagë mujore, shkollimin e kolegjit, sigurimin shëndetësor, strehimin e studentëve, programet falas profesionale dhe akademike dhe biletat e fluturimit vajtje-ardhje.
TRT Balkan / agjencitë