Erdoğan: Aktivitetet e PKK-së në Suedi të papranueshme për Türkiyen / Photo: TRT World

Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan, zhvilloi një bisedë telefonike me kancelarin gjerman Olaf Scholz. Sipas një njoftimi të Drejtorisë së Komunikimit të Türkiyes, në bisedë u diskutua për marrëdhëniet dypalëshe dhe çështje rajonale dhe globale, si dhe u theksua domosdoshmëria e rritjes së bashkëpunimit në këto fusha. Erdoğan dhe Scholz diskutuan gjithashtu situatën në Rusi dhe çështjen e anëtarësimit të Suedisë në NATO. Duke folur për Suedinë, Erdoğan deklaroi se, megjithëse Suedia po bën hapa në drejtimin e duhur, veçanërisht me ndryshimet në ligjet kundër terrorizmin, mbështetësit e PKK/PYD/YPG në Suedi vazhdojnë të organizojnë lirisht protesta duke propaganduar terrorizmin, duke rekrutuar njerëz dhe duke siguruar burime financiare për organizatat terroriste. Erdoğan nënvizoi se kjo situatë është e papranueshme për Türkiyen.

TRT Balkan / agjencitë