Erdoğan arriti në Qipron Veriore për vizitën e parë zyrtare pas rizgjedhjes

Erdoğan arriti në Qipron Veriore për vizitën e parë zyrtare pas rizgjedhjes

Pas TRNC-së, Erdoğan do të vizitojë Azerbajxhanin, ku të martën do të takohet me presidentin Ilham Aliyev.
Erdoğan arriti në Qipron Veriore për vizitën e parë zyrtare pas rizgjedhjes / Photo: AA

Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan, arriti në Republikën Turke të Qipros Veriore (TRNC) për vizitën e tij të parë jashtë vendit që nga rizgjedhja e tij më 28 maj.

Erdoğan do të vendosë një kurorë në Monumentin e Atatürkut të Lefkoşa dhe do të nënshkruajë në librin përkujtimor përpara një ceremonie zyrtare të pritjes në presidencë nga presidenti Ersin Tatar.

Marrëdhëniet dypalëshe, zhvillimet rajonale dhe hapat e mundshëm në të ardhmen për çështjen e Qipros janë në agjendën e takimit të dy liderëve.

Më vonë ata do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp.

Pas TRNC-së, Erdoğan do të vizitojë Azerbajxhanin, ku të martën do të takohet me presidentin Ilham Aliyev.

Erdoğan dhe Aliyev pritet të diskutojnë masat për avancimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit dypalësh midis Türkiyes e Azerbajxhanit dhe të shkëmbejnë pikëpamje mbi zhvillimet rajonale dhe ndërkombëtare.

TRT Balkan / agjencitë