Fidan thirrje Evropës t’i bashkohet Spanjës në njohjen e Palestinës.    /Foto: AA

Ministri i Jashtëm i Türkiyes të mërkurën u bëri thirrje të gjitha shteteve të BE-së që t'i bashkohen Spanjës dhe të tjerëve në njohjen e Palestinës si shtet.

Vërejtjet e Hakan Fidan erdhën në një konferencë të përbashkët shtypi në Madrid me homologët e tij nga Spanja, Palestina, Arabia Saudite, Katari dhe Jordania.

Duke nisur fjalën e tij duke falënderuar Spanjën për "veprimin e saj të guximshëm" që kontribuoi në paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, Fidan tha:

"Ajo që Spanja dhe vendet e tjera evropiane kanë bërë duke njohur Palestinën si një shtet të plotë është një kontribut i madh për paqen dhe sigurinë ndërkombëtare."

“Prandaj, ne ftojmë vendet e mbetura të Bashkimit Evropian që të njohin Palestinën si shtet për të ndjekur shembullin e Spanjës”, shtoi ai.

Fidan u zotua të "vazhdojë të punojë pa u lodhur për një zgjidhje me dy shtete, për paqen dhe sigurinë rajonale".

Irlanda, Norvegjia dhe Spanja të martën njohën zyrtarisht Palestinën si shtet.

TRT Balkan / agjencitë