FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \ Foto: Mehmet Dikbayir

Më 29 tetor 2023, Türkiye shënon 100-vjetorin e Ditës së Republikës së saj, kur themeluesi i shtetit modern turk, Mustafa Kemal Ataturk, e shpalli zyrtarisht vendin republikë.

Festimet po zhvillohen në qytete të ndryshme në gjithë Türkiyen, duke u ofruar njerëzve momente krenare dhe duke shfaqur arritjet teknologjike dhe të mbrojtjes të vendit nëpërmjet paradave të ndryshme.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: Mehmet Dikbayir Others

Në 100 vitet e arritjeve të jashtëzakonshme të Türkiyes, festohet një trashëgimi e përparimit në shkencë, teknologji dhe unitet, nga një e kaluar e lavdishme në një të ardhme më të ndritshme.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \ Foto: AA Others

SOLOTURK, ekipi demonstrues aerobatik i Forcave Ajrore Turke, kreu një fluturim demonstrues mbi Anitkabir, mauzoleumin e themeluesit të Republikës Turke Mustafa Kemal Ataturk, gjatë festimeve për të shënuar 100 vjetorin e Republikës së Türkiyes

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

TCG Anadolu, anija luftarake më e madhe dhe e prodhuar në vend, kaloi ngushticën e Istanbulit për të shënuar 100-vjetorin e Republikës së Türkiyes në Istanbul.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

100 anije luftarake shoqëruan TCG Anadolun për të shënuar emocionin dhe krenarinë e arritjes së 100-vjetorit të Republikës në Istanbul.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan shikonte TCG Anadolu, luftanija më e madhe dhe e prodhuar në vend, duke kaluar përmes ngushticës së Istanbulit me 100 anije luftarake për të shënuar 100-vjetorin e Republikës së Türkiyes

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

Parada në ngushticën e Istanbulit së bashku me 100 anije luftarake, përfshirë aeroplanë dhe helikopterë. SOLOTURK ka realizuar edhe një shfaqje ajrore pas paradës së Yjeve Turke.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

Yjet Turke kanë kryer një paradë të veçantë krahas paradës së SOLOTURK dhe luftanijeve të drejtuara nga TCG Anadolu.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

Makinat e para elektrike vendase TOGG të Türkiyes, shënuan 100-vjetorin e Republikës së Türkiyes pasi përdoruesit e T10X morën pjesë në festime duke kaluar urën Yavuz Sultan Selim si pjesë e ngjarjes “100-vjetori TOGG” në Istanbul.

FOTOGRAFI: Türkiye feston 100-vjetorin e Republikës \Foto: AA Others

Në Qendrën e Aviacionit Sivrihisar në Eskisehir, pjesëmarrësit formuan numrin '100' duke u rreshtuar rreth avionit aerobatik me flamuj turq në duar.

TRT World