Inteligjenca turke neutralizoi 15 terroristë të PKK-së në veri të Irakut.     /Foto: AA Archive

Shërbimi Informativ Kombëtar i Republikës së Türkiyes (MIT) ka neutralizuar të paktën 15 terroristë të PKK-së gjatë shtatë ditëve të fundit në veri të Irakut.

Sipas informacioneve të marra nga burime të sigurisë, MIT-i zbuloi një grup terrorist që po përgatiste një aksion terrorist kundër njësive të Forcave të Armatosura Turke dhe pikave kufitare.

Mbi bazën e këtyre të dhënave është kryer një operacion antiterrorist në të cilin janë neutralizuar të paktën 15 terroristë gjatë shtatë ditëve të fundit në rajonin verior të Irakut Hakurk, duke përfshirë disa elementë kryesorë të organizatës terroriste PKK.

TRT Balkan / agjencitë