Këngëtari britanik Yusuf Islam, i njohur gjithashtu si Cat Stevens, u prit në selinë e Anadolu Agency për një podkast ekskluziv.     Foto: AA

Këngëtari, i njohur gjithashtu si Cat Stevens, foli për performancën e tij të parë në Türkiye javën e kaluar si pjesë e Festivalit të Rrugës së Kulturës Turke.

Këngëtari britanik Yusuf Islam, i njohur gjithashtu si Cat Stevens, u prit në selinë e Anadolu Agency për një podkast ekskluziv.

Ai u mirëprit në kryeqytetin turk Ankara nga Oguz Enis Peru, zëvendësdrejtor i agjencisë dhe Oguz Karakas, koordinatori i menaxhimit të projektit të agjencisë të dielën.

Gjatë podkastit, artisti me famë botërore foli për performancën e tij të parë në Türkiye javën e kaluar në kuadër të Festivalit Rrugor të Kulturës Turke.

“Unë thashë, Inshallah, një ditë do të performoja në Türkiye. Dhe kështu doja ta përmbushja atë premtim. Dhe tani pas koncertit tim të parë, ndihem shumë, shumë, shumë mirë dhe shumë i qetë”, tha ai.

Ai tha se paratë e mbledhura nga koncertet e tij në Türkiye do t’i dhurohen Peace Train, një iniciativë e Fondacionit Yusuf Islam, i cili ndihmon për të ushqyer njerëzit në nevojë dhe për të përhapur paqen në mbarë botën.

“Peace Train është shndërruar në një iniciativë me të cilën unë u përpoqa t’i ushqej njerëzit sepse e bazoj në thënien e Profetit paqja qoftë mbi të, “ushqeji njerëzit dhe përhape paqen”, dhe si mund të kesh paqe nëse po vdes urie?” ai shtoi.

Duke vlerësuar piketa që ka arritur Türkiye që nga vitet ‘80, ai tha: “Kam parë që është frymëzuese për mua sepse ne kemi një qendër në MB, të cilën po përpiqemi gjithashtu ta zhvillojmë.

“Ne e quajmë atë Qendra Maqam, bazuar në vendin ku Ibrahimi, ju e dini, filloi të ndërtojë Qaben e quajtur Maqam Ibrahim dhe ne duam ta bëjmë atë një qendër të bukur dhe jemi frymëzuar shumë nga ndërtesat që kemi parë në Türkiye. Kemi edhe një arkitekt turk për të na ndihmuar.”

Gjithashtu, Islam takoi fansat e tij në OSHC Ada Ankara.

Ai la gjurmë gjatë viteve 1960 dhe 1970 me muzikën e tij. Këngëtari u konvertua në Islam në vitin 1977, duke ndryshuar emrin e tij në Jusuf Islam.

AA