Kompania e dronëve "Baykar" dhuron 1.000 shtëpi në zonat e tërmetit / Photo: AFAD

Presidenti i prodhuesit kryesor të dronëve në Türkiye "Baykar Technologies", Selcuk Bayraktar, tha se, në koordinim me Autoritetin e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe të Emergjencave (AFAD), ata kanë dhuruar 1.000 shtëpi në zonat e prekura nga tërmeti. Bayraktar nëpërmjet një deklaratë në profilin e tij në Twitter, nga rajoni Kahramanmaraş, tha se i gjithë kombi qëndron krah për krah me shtetin për të shëruar fatkeqësitë e hershme. Në fjalimin e tij, ai nënvizoi se heronjtë e pakënduar që luftuan me shpirt në të ftohtë, borë dhe dimër mbi rrënojat, treguan përpjekjet e tyre më të mëdha. "Si bir i këtij populli, Zoti ju bekoftë të gjithëve. Unë po ju përcjell dëshirat e mia. Nga ky moment një nga nevojat më të rëndësishme janë hapësirat e reja të banimit për njerëzit tanë që humbën shtëpitë nga tërmeti. Sigurisht që në këtë proces shpresoj që ne të zbatojmë qytetin e kontejnerëve Baykar, i cili në koordinim me AFAD-in do të sigurojë strehim për dy mijë vëllezër, për të qenë një hapësirë ​​e përkohshme banimi”. tha ai.

Baykar dhuron 1.000 shtëpi

Krahas objekteve të përkohshme banimi, Bayraktar paralajmëroi se do të dhurojnë 1.000 shtëpi të përhershme banimi.


"Ne si Baykar po dhurojmë 1.000 shtëpi për të plotësuar në mënyrë të përhershme nevojat për strehim të vëllezërve tanë dëshmorë. Unë besoj se i gjithë populli ynë do të bëjë gjithçka që duhet për të përmbushur këtë nevojë dhe do ta mbështesë aq sa është e mundur", tha ai.

Njëherësh, Bayraktar bëri thirrje për mobilizim banimi që do të jetë një shpresë jete për viktimat e fatkeqësisë.

TRT Balkan / agjencitë