Lejimi i djegies së Kuranit, Türkiye thërret ambasadorin danez / Photo: AA

Ministria e Jashtme e Türkiyes ka thirrur ambasadorin e Danimarkës në Ankara, Danny Annan, për shkak të dhënies së lejes për djegien e Kuranit para ambasadës së Türkiyes në Kopenhagë.

Sipas informacioneve të marra nga burimet diplomatike, ambasadorit të thirrur në Ministrinë e Jashtme i është theksuar se Türkiye dënon në mënyrën më të fuqishme lejimin e aktit provokues ndaj Kuranit, i cili është qartazi në cilësinë e krimit të urrejtjes.

Ambasadorit iu përcoll se ky qëndrim i Danimarkës është i papranueshëm si dhe iu theksua se pritet që të mos jepet leje ndaj veprimit në fjalë.

Para disa ditësh, edhe Suedia lejoi djegien e Kuranit, gjë që u dënua ashpër nga krerët shtetërorë në Ankara.

AA