Metin Gurak emërohet shef i ri i Shtabit të Përgjithshëm të Türkiyes.     /Foto: AA

Gjenerali Metin Gurak u emërua shefi i ri i Shtabit të Përgjithshëm të Türkiyes mes një mori vendimesh të shpallura pas mbledhjes së Këshillit të Lartë Ushtarak të së enjtes. Presidenti turk Recep Tayip Erdoğan kryesoi takimin me dyer të mbyllura, i cili përcakton agjendën për ushtrinë e Türkiyes dhe zakonisht ka të bëjë me promovimet, shkarkimet dhe vendimet e tjera të personelit, të cilat më pas miratohen nga Erdoğani. Gurak ka shërbyer si komandant i Ushtrisë së Dytë që nga viti 2021.

Metin Gurak emërohet shef i ri i Shtabit të Përgjithshëm të Türkiyes. AA

Selcuk Bayraktaroglu, zëvendës shefi i Shtabit të Përgjithshëm, do të jetë komandanti i ri i Forcave Tokësore, duke zëvendësuar Musa Avsever, sipas Drejtorisë së Komunikimeve të Türkiyes.
Gjenerali Ziya Cemal Kadioglu u emërua komandanti i ri i Forcave Ajrore pas daljes në pension të Atilla Gulan. Gjithsej 32 gjeneralë dhe admiralë po promovohen në gradat e ardhshme dhe 63 kolonelë në gjeneral ose admiral efektiv më 30 gusht. Sipas deklaratës, që nga ajo datë, numri i gjeneralëve dhe admiralëve në Forcat e Armatosura Turke do të rritet nga 266 në 286.

TRT Balkan / agjencitë