Ministri i Jashtëm turk shpreh solidaritetin me turkmenët irakianë / Foto: AA

Ministri i Jashtëm i Türkiyes Mevlüt Çavuşoğlu u takua me kreun e Frontit Turkmen të Irakut (ITF) të martën në kryeqytetin turk Ankara, duke shprehur solidaritetin me "vëllezërit turkmen" të vendit të tij.

Kryediplomati turk Çavuşoğlu tha se ai dhe shefi i ITF-së Hasan Turan diskutuan zhvillimet e fundit në Irak dhe situatën e turkmenëve.

"Me këtë rast, uroj 28-vjetorin e Frontit Turkmen. Ne qëndrojmë gjithmonë me vëllezërit tanë turkmenë!" publikoi ministri në Twitter.

Turan u zgjodh për herë të parë si drejtues i ITF-së në mars 2021, duke zëvendësuar Arshad al-Salihin.

AA