Ministri turk i mbrojtjes dhe ai xhibutian me marrëveshje bashkëpunimi / Photo: AA

Shefat e mbrojtjes nga Türkiye dhe kombi i Afrikës Lindore të Xhibutit kanë nënshkruar një sërë marrëveshjesh dhe protokollesh në Ankara, duke përfshirë një marrëveshje bashkëpunimi për trajnim ushtarak, një marrëveshje bashkëpunimi financiar ushtarak dhe një protokoll zbatimi të ndihmës në para.

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare deklaroi se të hënën, ministri Yasar Guler e priti zyrtarisht ministrin e Mbrojtjes Kombëtare të Xhibutit, Hassan Omar Mohamed, i cili mbërriti në Ankara si mysafir zyrtar, me një ceremoni ushtarake, ku pas ceremonisë, të dy ministrat vazhduan në një takim bilateral.

Ministria tha se nën drejtimin e dy shefave të mbrojtjes u zhvillua një takim në nivel delegacioni.

Në takimin, i cili u ndoq nga komandanti i Forcave Tokësore Turke, Gjeneral Selcuk Bayraktaroglu, shefat e mbrojtjes nënshkruan tre paktet, tha ministria.

Me një popullsi prej më pak se një milion, Xhibuti ka një lokacion strategjik përgjatë Gjirit të Adenit, si një pikë tranziti në Detin e Kuq.

TRT World