Ministri turk: Türkiye u ofron investitorëve opsione unike / Foto: AA / Photo: TRT World

Ministri i Industrisë dhe i Teknologjisë i Türkiyes Mehmet Fatih Kacır u takua me investitorët në kryeqytetin e Koresë së Jugut, Seul, duke i ftuar ata të investojnë në Türkiye.

“Kam diskutuar për Iniciativën Kombëtare të Teknologjisë të Türkiyes dhe zhvillimin e teknologjisë në sesionet e Forumit Botëror të Dijes që kam marrë pjesë në Korenë e Jugut,” postoi Kacır të enjten në llogarinë e tij të mediave sociale X, e njohur më parë si Twitter.

“Türkiye u paraqet investitorëve një sërë opsionesh unike me popullsinë e saj të aftë dhe të re të punës, vendin strategjik në zinxhirët e vlerave industriale, infrastrukturën industriale të mirëprojektuar, avantazhet logjistike dhe marrëveshjet ndërkombëtare që hapin dyert për potencialin e eksportit”, tha ai.

Ekonomia në rritje e Türkiyes

Ekonomia e Türkiyes është rritur 3,8 për qind nga viti në vit në tremujorin e dytë të 2023, më mirë se parashikimi i tregut, sipas të dhënave të publikuara nga autoriteti statistikor i vendit.

Prodhimi i brendshëm bruto i vendit me çmimet aktuale u rrit 60,7 përqind nga viti i kaluar, në 271,5 miliardë dollarë (5,5 trilionë lira turke) në periudhën prill-qershor.

Türkiye u mburr me normën e dytë më të fortë të rritjes midis vendeve të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD), për të cilën ka të dhëna, në tremujorin e dytë të këtij viti.

Gjatë vizitës së tij për të rritur marrëdhëniet ekonomike të Türkiyes me kompanitë koreano-jugore, Mehmet Fatih Kacır u takua gjithashtu me përfaqësues të kompanive Hyundai, LG dhe Samsung.

TRT World