MIT-i solli në Türkiye terroristin e PKK-së, Rasim Akyol.     /Foto: AA

Agjencia turke e Inteligjencës (MIT) kapi jashtë vendit dhe solli me sukses terroristin e kërkuar të PKK/KCK-PYD/YPG, Rasim Akyol.

Sipas informatave që ka mësuar gazetari i AA-së nga burime të sigurisë, terroristi i arratisur Akyol ka tentuar të arratiset në Evropë nga vendi ku po qëndronte.​​​​​​​

Akyol ishte dënuar më parë në mungesë me 15 vjet burg për "furnizim me armë të një grupi të armatosur terrorist".

Akyol ishte në kërkim edhe për ndihmën e një grupi terroristësh të PKK-së, të cilët u arrestuan në Hatay të Türkiyes në vitin 2018 me 25 kilogramë eksploziv.

PKK-ja është një organizatë separatiste e listuar si grup terrorist në Türkiye, Bashkimin Evropian dhe ShBA-ja. Gjatë fushatës terroriste disadekadashe kundër Türkiyes, terroristët e PKK-së janë përgjegjës për vdekjen e të paktën 40 mijë njerëzve.


TRT Balkan / agjencitë