NATO-ja përgëzon Gökçen Fırat për emërimin si admiralja e parë femër turke.     /Foto: NATO Maritime Command/Twitter

Komanda Detare Aleate e NATO-s (MARCOM) uroi Gökçen Fıratin të enjten pasi u gradua në kundëradmirale, duke e bërë atë gruan e parë në historinë e Marinës Turke që mban këtë gradë.

Firat, e cili aktualisht shërben në MARCOM në Mbretërinë e Bashkuar si ndihmësshef i shtabit për operacionet, është graduar si admiral i pasëm pas një takimi të Këshillit të Lartë Ushtarak të Türkiyes më 3 gusht.

"Pozicioni i saj është kritik për suksesin e operacioneve dhe stërvitjeve detare në gjithë Aleancën, duke përfshirë pjesëmarrjen e katër forcave detare të NATO-s në detyrat kryesore shumëkombëshe", tha MARCOM në një komunikatë.

Para se të transferohej në MARCOM vitin e kaluar, Firat shërbeu në Qendrën e Përbashkët të Luftës së NATO-s në Norvegji.

"Të gradosh në admiralitet është një nga nivelet më të larta të arritjeve për çdo oficer të marinës në karrierën e tyre," tha ajo dhe shtoi se është shumë e lumtur që e arriti këtë objektiv.

TRT Balkan / agjencitë