Presidenti Erdoğan mirëpriti sulltanin e Bruneit, Haxhi Hassanal Bolkiah

Presidenti Erdoğan mirëpriti sulltanin e Bruneit, Haxhi Hassanal Bolkiah

Türkiye vendosi marrëdhënie diplomatike me Brunei Darussalam në më janar të vitit 1984.
Presidenti Erdoğan mirëpriti sulltanin e Bruneit, Haxhi Hassanal Bolkiah.     /Foto: AA

Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan, mirëpriti sulltanin e Brunei Darussalam me një ceremoni zyrtare të martën (7 mars) në kompleksin presidencial në Ankara.

Sipas presidencës turke, Erdoğan dhe Haxhi Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah do të zhvillojnë bisedime kokë më kokë në kryeqytetin Ankara, pasuar nga një konferencë e përbashkët shtypi.

Udhëheqësit do të shkëmbejnë mendime mbi marrëdhëniet Türkiye-Brunei Darussalam dhe hapat e përbashkët që synojnë përmirësimin e bashkëpunimit midis dy vendeve.

Ata do të diskutojnë gjithashtu çështje rajonale dhe globale.

Gjatë takimeve pritet të nënshkruhen disa marrëveshje për të kontribuar në bazën kontraktuale të lidhjeve dypalëshe.

Türkiye vendosi marrëdhënie diplomatike me Brunei Darussalam në janar të vitit 1984.

TRT Balkan / agjencitë